Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks în România, anunţă că a devenit lider pe piaţa de vehicule destinate domeniului construcţiilor, precum și pe segmentul de vehicule municipale, graţie rezultatelor obţinute în 2018. Un rezultat remarcabil, un rezultat care ar fi trebuit să o mulţumească. Numai că Cefin Trucks ţinteşte şi mai sus în 2019, vrea o „felie” mai mare din piaţa camioanelor destinate transportului internaţional, iar pentru asta mizează pe noul F-MAX.

Vrem să ne menţinem poziţia de lider pe segmentele de construcţii și vehicule municipale și să extindem substanţial cota de piaţă pe segmentul capete de tractor, cu F-MAX în portofoliu. Pentru a doua oară în istoria companiei Cefin, suntem hotărâţi să devenim unul dintre cei mai mari jucători din piaţa camioanelor grele. Ne-am propus să ajungem, în 2019, la un minim de 450 de vehicule vândute, în creștere cu peste 28% faţă de 2018. Creșterea este generată în primul rând de lansarea de anul trecut a F-MAX, Camionul Anului 2019, un produs de top în segmentul de transport internaţional. Dorim să fim prima alegere pentru transportatorii care își doreșc să își maximizeze profitabilitatea”, susţine Stefano Albarosa. fondator și CEO Cefin Trucks.

Ce promite noul Ford F-MAX? Confort sporit pentru şofer, oferit de o cabină complet nouă, fiabilitate, siguranţă şi costuri reduse, atât din punct de vedere al consumului de carburant, cât şi al reviziilor. „F-MAX este acum disponibil și pentru clienții noștri români. Distincția “2019 International Truck of the Year” arată unde ne aflăm în „călătoria” noastră de producție de camioane. Acest vehicul și premiul  câștigat reprezintă rodul muncii noastre, munca noastră meticuloasă în domeniul cercetării și dezvoltării  precum și cunoștințele și expertiza pe care le-am câștigat de-a lungul multor ani. Acest premiu reprezintă o piatră de hotar în dezvoltarea noastră. Faptul că 23 de membri ai juriului din 23 de țări diferite dau muncii noastre depuse în cercetare și dezvoltare recunoașterea pe care o merită este, de asemenea, foarte încurajator, a declarat Selim Yazici, Directorul General al Europei de Est și Balcani, Ford Trucks.

Ford Trucks accelerează în România

Luna mai 2017 a marcat o etapă importantă în evoluţia companiei, prin lansarea oficială și inaugurarea sediului Cefin Trucks, la finalul procesului de rebranding. În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%. În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357 (1% pentru segmentul de transport, 35% pentru construcţii, unde Ford Trucks este lider detașat de piaţă, 13% pentru segmentul vehicule specializate, cu 35% din piaţa de autovehicule municipale, unde Ford Trucks deţine primul loc), iar cota de piaţă la 5%. Parcursul ascendent continuă şi în 2019, cu peste 150 de unităţi de livrat în trimestrul întâi, datorită unui flux accelerat de comenzi începând cu trimestrul trei al anului 2018. Acest start este un semnal clar că obiectivul anului 2019, de 450 unităţi, poate fi depăşit destul de uşor.