Compania de transport din Berlin, BVG, operează acum, cu autobuzul Mercedes-Benz eCitaro complet electric, pentru un transport public fără emisii poluante, la nivel local. Primul dintre cele 15 autobuze urbane a fost predat oficial pe 27 martie. Till Oberwörder, Director General al Daimler Buses, a înmânat cheia primului eCitaro către Dr. Sigrid Nikutta, președinte al consiliului de administrație și membru al consiliului operativ al companiei de transport BVG din Berlin. Oberwörder: „Suntem încântați că autobuzul nostru eCitaro „energizează acum Berlinul. Cu eCitaro, BVG a deschis un nou capitol în direcția mobilității ecologice. De o importanță deosebită pentru mine este faptul că oferim clienților noștri servicii de consultanță și de personalizare a pachetelor de service, pe măsură ce fac trecerea la electromobilitate.”

Dr. Sigrid Nikutta: „Noi îmbunătățim calitatea vieții în Berlin. În prezent, avem aproximativ un miliard de pasageri anual, iar două treimi dintre ei beneficiază deja de transport electric cu metroul, tramvaiul și feriboturile alimentate cu energie solară. Aceste prime autobuze de serie marchează începutul schimbării flotei noastre cu autovehicule ecologice, cu motor electric.” Mercedes-Benz eCitaro este ideal pentru Berlin deoarece rulează fără emisii și este silențios. Autobuzul eCitaro stabileşte un nou standard pentru autobuzele urbane şi impresionează prin randamentul energetic excelent, ce se bazează pe un sistem unic de management al temperaturii cu pompă de căldură pentru a încălzi compartimentul pasagerilor, precum și pentru a menține temperatura acumulatorilor și a sistemelor anexe. Designul său exclusivist este derivat din cel al popularului autobuz Mercedes-Benz Citaro, dar în același timp are un aspect distinctiv.

Dotări opționale pentru eCitaro în Berlin

Autobuzele eCitaro comandate de BVG sunt configurate cu dotări suplimentare. Pasagerii beneficiază de un sistem de aer condiționat, 15 porturi duble USB pentru dispozitivele mobile și trei monitoare pentru informații prezentate în timpul călătoriei. Pentru călătorii cu probleme locomotorii, autobuzele eCitaro au spații generoase pentru scaune cu rotile și cărucioare, precum și mânere tactile, cu suprafața striată pentru aderență, amplasate pe uși. Șoferii au la dispoziție o cameră video exterioară pentru a supraveghea bicicliștii și pietonii. Pentru siguranța pasagerilor, în interiorul autobuzului sunt camere de supraveghere și un sistem de avertizare a închiderii ușilor cu bandă cu LED-uri roșii.Mercedes-Benz eCitaro este dotat cu zece celule de acumulatori, care asigură o capacitate totală de 243 kWh și garantează o autonomie de aproximativ 150 de kilometri, chiar și în condiții dificile. În condiții ideale, eCitaro poate parcurge distanța de 250 de kilometri fără a fi reîncărcat.

BVG și Mercedes-Benz: un parteneriat extins

În toamna anului 2018, BVG a comandat 950 autobuze Mercedes-Benz Citaro cu emisii reduse, fiind cea mai mare comandă de la un singur cumpărător pentru cel mai bine vândut autobuz urban din Europa. În aceeași perioadă, BVG a comandat și 15 autobuze eCitaro complet electrice.

Daimler Buses investește în Berlin

Daimler Buses își extinde serviciile pentru autobuze în Berlin. Liderul de piață german în segmentele de autocare și autobuze urbane investește câteva milioane de euro într-o nouă facilitate, parte a operațiunii BusWorld Home, confirmând astftel angajamentul față de capitala Germaniei. Prin acest proiect extins de construcție, Daimler Buses va fi mai bine reprezentat pentru a face față provocărilor viitoare și solicitărilor tot mai numeroase de autocare, inclusiv cu sisteme de propulsie electrice. Noua construcție, întinsă pe 16.000 m², va oferi, printre altele, locuri de muncă specializate pentru cei care lucrează cu sisteme de înaltă tensiune.