F-MAX, care a devenit un element cheie în portofoliul Ford Trucks, a pornit la drum într-un turneu european care va acoperi opt țări, cu o oprire de nouă zile în România. Până pe 19 aprilie, F-MAX va vizita trei orașe din țara noastră, București, Suceava și Timișoara. “Noul F-MAX, conceput și dezvoltat de Ford Trucks de la zero, a câștigat o importantă recunoaștere și popularitate pe scena mondială. În calitate de câștigător al titlului Camionul Internațional al Anului, cel mai respectat și prestigios premiu din industria vehiculelor comerciale grele, F-MAX a fost proiectat să răspundă la maxim așteptărilor și cerințelor clienților și flotelor Ford Trucks. Cum ne place să spunem, <<The New Big is in town>>”, declară Selim Yazici, Managing Director pentru Europa de Sud-Est și Balcani, Ford Trucks.

 “Suntem mândri că am fost prima țară la nivel internațional care a lansat oficial noul Ford Trucks F-MAX, pe piața din România, în luna octombrie a anului trecut. Imediat după lansarea cu succes de la București, am continuat o serie de evenimente locale, dedicate în particular managerilor companiilor de transport. Astfel, în luna noiembrie am făcut un mini-maraton și am vizitat încă 6 orașe (Brașov, Suceava, Timișoara, Arad, Cluj, Baia Mare), unde ne-am întâlnit cu peste 2.000 de clienți. Evenimentele de tip open days pe care le organizăm în această lună sunt dedicate tuturor: atât managerilor de flote, partenerilor noștri, dar și șoferilor, care și-au exprimat în repetate rânduri dorința de a testa noul cap tractor. Ne dorim și ne bucurăm să venim în întâmpinarea dorințelor lor într-o atmosferă festivă, plină de surprize și voie bună,” spune Alexandra Siminiuc, Director Marketing si Operatiuni Cefin Trucks. Cefin Trucks estimează că 2019 va însemna o creştere substanţială a cotei de piaţă pe segmentul capete de tractor. Creșterea va fi generată în primul rând de prezența în portofoliul său a F-MAX, Camionul Anului 2019, un produs de top în segmentul de transport internaţional.

Mai multe despre F-MAX

F-MAX a fost testat deja pe parcursul a peste 5 milioane de kilometri în 11 țări de pe patru continente, în condiţii climaterice de toate felurile. Noua sa cabină de 2,5 m, cu un design modern și abordarea orientată spre șofer, oferă confort şi siguranţă, iar conceptul tabloului de bord în stilul cockpit asigură un spațiu ergonomic, în care toate funcțiile sunt ușor accesibile. F-MAX oferă toate acestea cu o podea plană care asigură o înălțime de 2160 mm între înălțimea de la podea la tavan și o ajustare a scaunelor de 260 mm. În plus, modelul F-MAX oferă șoferilor un spațiu de stocare patentat în stil avion și un pat superior inovativ, cu un unghi de pliere de 90 de grade. Suprafața de depozitare supradimensionată, spațiile de depozitare de deasupra capului și zonele de depozitare exterioare de pe ambele părți ale vehiculului sunt ușor de utilizat și ușor de curățat. Dispozitivele interne de iluminare din zona patului și a compartimentului șoferului, sistemele automate de control a climatizării și caracteristicile de reglare a volanului oferă un confort sporit în cabină. Un mini-frigider și filtru de cafea incluse la unele modele oferă un plus de confort șoferilor.

Putere și eficiență

Noul F-MAX are un motor de înaltă performanță cu o putere de 500 CP, 2.500 Nm și 400 kW putere de frânare. Aerodinamica superioară, calibrarea sistemului de propulsie și caracteristicile tehnice asigură de performanțe remarcabile în ceea ce privește consumul de combustibil, cu o marjă de îmbunătățire de 6% față de modelele anterioare, spune producătorul. Caracteristicile tehnice includ tehnologia E-APU, funcția eco-roll şi cruise control predictiv (Max Cruise). Datorită costurilor scăzute de mentenanță și intervalelor lungi între revizii, noul F-MAX aduce o economie de până la 7% la costurile de întreținere. Transmisia automată ZF cu 12 trepte și diferite moduri de condus, cum ar fi modul Eco și cel Power, ajută la optimizarea consumului de combustibil.

Tehnologie de vârf

Noul F-MAX oferă asistență de neprețuit la drum, prin sisteme precum Adaptive Cruise Control, Predictive Cruise Control (Max Cruise), sistem avansat de frânare de urgență (Advanced Emergency Brake System), asistență la pornire în rampă (Hill Launch Assist), sistem de avertizare privind încălcarea benzii (Lane Departure Warning), dispozitiv limitator de viteză reglabil și control electronic al stabilității (Electronic Stability Control). Displayul color TFT cu ecran de 8″ permite afișarea tuturor funcțiilor vehiculului, de la presiunea anvelopelor, temperatura din exterior, până la funcțiile de evaluare a stilului de condus al șoferului. Designul spectaculos al farurilor F-MAX optimizează vizibilitatea pe timp de noapte, luminând mai puternic drumul, asigurându-vă că nici un detaliu nu scapă din traiectoria de mers a șoferului. Design-ul atractiv al iluminatului de asistență la manevre de parcare, luminile de zi cu LED-uri și iluminarea cu LED opțională îmbunătățesc sistemul de lumini standard al vehiculului.