Daimler Trucks a mai făcut un pas important în dezvoltarea activităților din România şi a lansat “TruckStore”, un segment de business dedicat vânzărilor de autocamioane rulate, pe strada Rudeni nr. 103, în Chitila, judeţul Ilfov.

„Lansarea TruckStore în România reprezintă o nouă etapă de dezvoltare pe piața locală și un pas important în consolidarea poziției de lider în piața autovehiculelor comerciale grele rulate. Dezvoltarea impresionantă a acestui segment, cu o creștere a vânzărilor de peste 100% în ultimii trei ani, este dovada planificării strategice și rezultatul profesionalismului și muncii de echipă a departamentului Autocamioane Rulate din cadrul Mercedes-Benz România”, a declarat Valeriu Zaharia, Managing Director Truck & Bus Mercedes-Benz România. Rețeaua internațională TruckStore oferă acces la un portofoliu de autovehicule multi brand, de diverse tipuri și vechimi, de la capete tractor până la remorci și semiremorci rulate.

Pentru a găsi rapid și ușor un autovehicul care să satisfacă nevoile și dorințele clienților, TruckStore a clasificat autovehiculele în categoriile Gold, Silver și Bronze, în funcție de raportul calitate-preț:

 Categoria Gold

 • Vechime autovehicul de maximum 4 ani
 • Garanție TruckStore / Garanție de la producător
 • Inspecție tehnică în conformitate cu standardele TruckStore
 • Toate reparațiile și serviciile necesare efectuate
 • Inspecția tehnică periodică impusă de lege
 • Reparații complete
 • Anvelope de cel puțin 6 mm

 Categoria Silver

 • Vechime autovehicul de maximum 6 ani
 • Garanție TruckStore pentru vehiculele selectate
 • Inspecție tehnică în conformitate cu standardele TruckStore
 • Reglementare tehnică
 • Reparații complete
 • Anvelope de cel puțin 3 mm

 Categoria Bronze

 • Inspecție tehnică
 • Reglementare tehnică
 • Întreținere de bază

Garanția TruckStore este valabilă pentru grupul motor-propulsor şi reduce riscul de pierderi în cazul avariilor neașteptate. Şoferii sau proprietarii camioanelor cumpărate din TruckStore pot contacta oricând un call-center disponibil 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

“Primul beneficiu este, fără îndoială, însăşi marca TruckStore. De la înființarea sa în 2001, sub acoperișul firmei Daimler Trucks, am construit o organizație extrem de profesionistă care se ocupă de comercializarea camioanelor folosite. Avem cea mai bună reputație din Europa, cu o echipă profesionistă, un concept clar și standarde ridicate. Astăzi suntem, desigur, producătorul Camionului cu cea mai bună reputație, fiind reprezentaţi în 14 ţări ale Uniunii Europene, cu 27 de magazine. În calitate de membru nou al familiei TruckStore, clienții vor avea acces direct la această rețea și se vor putea bucura de o ofertă mai variată, atât din punct de vedere al produselor, cât şi al serviciilor.”, a declarat Ulrich Loebich, Head of Used Business Mercedes-Benz Trucks.

TruckStore oferă atât posibilitatea de a cumpăra, cât și de a vinde un camion, în urma unei evaluări realizate de specialiștii TruckStore. În plus, pune la dispoziţia clienţilor diverse servicii financiare, de la leasing financiar, la oferte tip buy-back, trade-in etc, după posibilităţile fiecărui client în parte. Astfel, camionul vechi poate constitui avansul necesar pentru achiziţia unuia mai nou.

„La începutul acestui an, am sărbătorit intern atingerea unui record, un succes important pentru noi – al cincilea an consecutiv în care Mercedes-Benz Trucks obține poziția de lider în piața de camioane din România. Deschiderea TruckStore în România reprezintă un pas important în extinderea rețelei TruckStore și are scopul de a sprijini obiectivele ambițioase ale Mercedes-Benz Trucks de consolidare și menținere pe termen lung a poziției de lider pe piața de camioane. Dezvoltarea impresionantă a vânzărilor de camioane rulate în cadrul Mercedes-Benz România a început în anul 2008 cu câteva zeci de camioane, atingând în 2016 valoarea de 370 de unitati vândute – o creștere accelerată, ce practic s-a dublat în ultimii 2 ani la aproape 700 de unități în 2018.”, a mărturisit Valeriu Zaharia, Managing Director Truck & Bus Mercedes-Benz România.

Te întrebi dacă ai de unde alege un camion? Sunt pe stoc cu sutele!

“Trebuie menționat că, deși vorbim și suntem la Mercedes-Benz România, oferta noastră conține vehicule rulate din toate mărcile – în configurații variate și din toate intervalele de vârstă. Stocul curent al TruckStore România depășește 250 vehicule, acesta fiind completat de cele peste 8000 vehicule disponibile la nivel internațional.”, a mărturisit Virgil Titirişcă, Used Trucks Manager, Mercedes-Benz România.

TruckStore a fost lansat în anul 2001 ca brand pentru autovehiculele comerciale rulate Mercedes-Benz Trucks, primul punct de lucru fiind deschis în Germania. Creșterea volumului de vânzări de camioane rulate a necesitat o profesionalizare a departamentului de autovehicule comerciale rulate din cadrul Daimler AG și, pentru a implementa cele mai bune strategii de remarketing, consiliul Daimler AG a decis să creeze brandul TruckStore.