IVECO a lansat în Madrid, la centrul expoziţional IFEMA, noul camion destinat transportului pe distanţe lungi, S-WAY. S-WAY, care îl înlocuieşte pe Stralis, este primul vehicul din gama heavy-duty WAY a celor de la IVECO şi promite a fi un camion orientat, în primul rând, către şofer. Noul model vine cu o cabină complet redesenată, mai aerodinamică. Drept urmare, cei de la IVECO spun că noul S-WAY este mai economic, având un consum mai mic cu patru procente în comparaţie cu vechiul model. Şi cum o cabină nouă nu poate veni cu un interior vechi, proiectanţii S-WAY au venit şi cu un design interior complet schimbat, fiind pus accentul pe funcţionalitate şi confortul şoferului. Totuşi, a fost păstrat ceva de la Stralis. S-WAY este echipat cu aceleaşi motoare de 9, 11 sau 13 litri şi transmisii ZF. Evident, sunt disponibile şi versiunile alimentate cu gaz natural comprimat (CNG).

“În cadrul CNH Industrial, IVECO face parte din ceva mult mai mare și utilizează sinergiile din cadrul Grupului. Această nouă navă amiral Heavy-Duty nu este doar o realizare a mărcii IVECO, ci și o piatră de hotar importantă pentru CNH Industrial, ca un întreg.”, a spus Hubertus Mühlhäuser, CEO-ul CNH Industrial.

Pe de altă parte, Gerrit Marx, preşedintele diviziei Vehicule Comerciale şi Specializate, a explicat: “Vrem să devenim numele cu care se poate lucra şi inova cel mai uşor. În plus, ne dorim ca vehiculele noastre să fie construite în jurul şoferului. Un alt aspect important este sustenabilitatea care este, de asemenea, responsabilitatea noastră. Societatea noastră trebuie să fie una mai plăcută, mai atractivă, iar asta înseamnă mult mai mult decât a adăuga lemn şi piele într-un camion.”