Divizia Truck & Bus a Mercedes-Benz România anunţă că a semnat contractul pentru cele 130 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid, comandate de către Primăria Municipiului București, ce urmează să fie livrate în cursul anului 2020. Achiziția celor 130 de autobuze Mercedes-Benz Citaro Hybrid deschide un nou capitol al mobilității urbane în București.

„75% dintre emisiile de carbon sunt produse la nivelul aglomerațiilor urbane. Salutăm așadar decizia administrațiilor din România de a acționa cu privire la acest aspect și de a integra vehicule sustenabile în rețeaua de transport în comun. Ne bucurăm că, prin cele 130 de autobuze, putem contribui la protejarea mediului încojurător, punând bazele unui nou tip de mobilitate în România. Citaro Hybrid este, cu siguranță, o investiție sigură pe termen lung pentru operatorii de transport”, a declarat Valeriu Zaharia, Managing Director Truck & Bus Mercedes-Benz România.

Rentabilitate, siguranță și confort – atributele Citaro Hybrid

Prin soluția tehnică de ultimă generație, autobuzul urban Mercedes-Benz Citaro Hybrid înglobează avantajele unui autovehicul ecologic cu fiabilitatea și performanțele unui autovehicul cu propulsie convențională. Performanțele motorului diesel sunt completate de intervenția motorului electric (soluția compact hibrid), pentru o eficiență maximă a tracțiunii și reducerea emisiilor. Motorul electric de 14 kW, amplasat între motorul cu ardere internă și cutia de viteze automată, generează energie mecanică suplimentară și o recuperează pe cea pierdută prin frânare sau decelerare, ajutând la reducerea considerabilă a consumului de combustibil. Astfel, tehnologia hibrid a autobuzelor Mercedes-Benz asigură, pe lângă un nivel redus de emisii în zonele urbane, un consum redus de combustibil și implicit și costuri reduse de operare. „Datorită soluției tehnice compact hibrid, ce nu necesită cheltuieli suplimentare de mentenanță comparativ cu varianta deja consacrată – diesel, Mercedes-Benz Citaro Hybrid oferă, pe lângă reducerea consumului de combustibil și implicit a emisiilor poluante, o eficiență economică sporită pe întreaga durată de viață a autobuzului”, a declarat Bogdan Aldea, Sales and Marketing Manager Buses în cadrul Mercedes-Benz România.

Mercedes-Benz Citaro Hybrid a fost desemnat Autobuzul Anului 2019 în cadrul IAA, de către un juriu format din 21 de jurnaliști internaționali, specializați în transportul de pasageri. Varianta hibridă le oferă pasagerilor confortul apreciat al modelului deja consacrat, Citaro, care a fost fabricat deja în peste 50.000 de unităţi. Astfel, autobuzele Citaro Hybrid, care circulă deja în orașe europene precum Stuttgart, Cracovia, Essen, vor fi prezente și pe străzile din București începând cu anul viitor.

Pentru autobuzele ce urmează să fie livrate în România, standardul de siguranță este prioritar. Astfel, Citaro Hybrid este echipat, în versiunea de bază, cu sisteme precum ABS, ASR și ESP. De asemenea, condițiile de lucru ale șoferului sunt cu mult îmbunătățite datorită repoziţionării postului de conducere și a amplasării optimizate a elementelor de comandă. Mercedes-Benz Citaro Hybrid păstrează standardele deja consacrate stabilite de Citaro și le oferă pasagerilor siguranța și confortul așteptat: interior cu un spațiu generos, sisteme de climatizare performante, scaune și bare de susținere optimizate ergonomic, locuri speciale destinate persoanelor cu dizabilități, cât și indicator interior vizual cu tehnologie LED. Mai mult, autobuzele Mercedes-Benz Citaro Hybrid livrate Primăriei Capitalei vor beneficia de o garanție tip Full Warranty, de 8 ani și 480.000 de km.