Cu doar două-trei săptămâni în urmă, vedeam cu toţii la televizor sau pe reţelele de socializare amploarea incendiului care izbucnise în Parcul Natural Văcăreşti. 20 de hectare au ars atunci, iar pompierii s-au luptat câteva ore să stingă flăcările. Din fericire, numeroasele specii de păsări care trăiesc la doi paşi de centrul Capitalei, într-o deltă formată în urma abandonării unei lucrări hidrotehnice, nu au fost afectate pentru că încă nu se întorseseră din migraţie. Aşa că nu întâmplător, prima împădurire din cadrul campaniei „România plantează pentru mâine”, lansată de OMV Petrom în parteneriat cu IVECO, Ministerul Mediului şi mai multe organizaţii non-guvernamentale, a avut loc tocmai în Parcul Natural Văcăreşti. În cadrul campaniei, în următorii trei ani, vor fi plantaţi 1.500.000 de puieţi pe 300 de hectare, fiind cea mai mare campanie de împădurire finanţată din fonduri private. Concret, OMV Petrom va aloca 4,6 milioane de euro pentru acest demers.

Pe de altă parte, IVECO România pune la dispoziţia voluntarilor trei vehicule IVECO Daily, pe care aceştia le vor folosi pentru transportul materialelor necesare plantării din cele 22 de locaţii alese. La acţiunea de împădurire din weekend au participat zeci de voluntari, cu mic, cu mare, fiind şi un bun prilej de socializare şi de a discuta despre problemele actuale de mediu cu care ne confruntăm cu toţii. De asemenea, a fost ocazia perfectă de a-l cunoaşte şi pe noul Business Director IVECO, Andrei Gagea. Cu o experienţă de 23 de ani în vânzări, marketing şi servicii post-vânzare, el se întoarce în companie şi preia frâiele IVECO România de la Vincenzo Nicolo, care va conduce în continuare sucursalele din Cehia şi Slovacia.

Cei care doresc să participe la această campanie se pot înscrie pe platforma www.taraluiandrei.ro, unde puteţi găsi calendarul şi locurile în care vor avea loc plantările.