În octombrie, vă povesteam AICI despre experienţa mea cu noul vârf de lance al celor de la IVECO, surprinzătorul S-WAY. Tura pe cinste realizată pe autostradă şi prin Munţii Apuseni mi-a arătat care sunt atuurile noului camion. Şi nu sunt deloc puţine!

Însă, în zilele noastre, competiţia dintre producătorii de camioane este mult mai acerbă faţă de acum 30-40 de ani, când aceştia se mulţumeau cu un motor nou, câteva schimbări de „look” şi gata, aveam un camion nou. Acum, se pune accent foarte mult pe tehnologie, reducerea consumului de carburant, reducerea emisiilor poluante şi a zgomotului, conectivitate şi confort. Şi chiar nu e deloc simplu să construieşti un camion care să fie şi puternic, şi economic, şi comod, şi fiabil, şi plin de gadget-uri! Este evident că motoarele diesel sunt, deocamdată, la putere. Dar e tot mai dificil să corespundă standardelor de poluare tot mai dure. Şi atunci ce e de făcut? Normal, să caute soluţii alternative. Din motive evidente, camioanele electrice nu sunt o soluţie pentru transportul pe distanţe mari. Cel puţin nu acum! Rămân în „picioare” variantele celelalte: pila de combustie(hidrogen) sau combustibilii ca CNG-ul şi LNG-ul. Eh, aici IVECO are deja nişte „aşi în mânecă”, fiind unul dintre pionerii în domeniu. Drept urmare, atunci când l-au lansat pe S-WAY, nu le-a fost deloc greu să lanseze şi versiuni alimentate cu LNG sau CNG. Aveau deja tehnologia, o testaseră, mai trebuia doar adaptată la noul camion. Ceea ce au şi făcut!

După sesiunea de drive-test din Apuseni cu versiunea „clasică”, a urmat una şi cu IVECO S-WAY NP(Natural Power) alimentat cu CNG. Nu voi vorbi despre design-ul exterior sau despre cel interior, căci ele sunt similare, cu excepţia unor embleme „NP”.

De data aceasta, am pornit din curtea IVECO doar cu capul tractor. Am plecat pe la miezul nopţii cu gândul să prind răsăritul prin Munţii Bucegi, nu înainte de a verifica manometrul care indică încărcarea celor 8 butelii şi capacele roşii ale supapelor de siguranţă ale acestora. Dacă ele nu ar fi fost la locul lor, ar fi fost un semn că sistemul are o problemă, iar sesiunea de drive-test nu ar mai fi putut avea loc. Totul era însă în regulă, aşa că am pornit radioul şi… la drum! Primele lucruri pe care le remarci în noul IVECO S-WAY NP sunt liniştea şi lipsa vibraţiilor din scaun. Sigur, niciun camion modern nu mai trepidează ca un tractor din 1975, dar, totuşi, simţi că motorul „ronţăie” sub tine. Ei bine, ce să vezi, Cursorul de 13 litri, 460 de cai putere este „absent” din acest punct de vedere. Mi-am dat seama de cât de liniştit este încă o dată, pe autostradă, spre Ploieşti, când, la 90 de kilometri pe oră, n-am fost nevoit să dau muzica mai tare faţă de nivelul pe care îl stabilisem iniţial. Iar zgomotul mult mai mic în cabină este „aur” când ai de condus sute de kilometri într-o zi. Eşti cu capul mai limpede, mai relaxat şi, în acelaşi timp, mai atent la ceea ce se întâmplă în jurul camionului. Dar IVECO S-WAY NP poate fi şi mai silenţios de atât. Dacă tranzitezi o zonă urbană, cu o simplă apăsare de buton, nivelul de zgomot este redus şi mai mult, un sistem pe care îl vor aprecia enorm cei care locuiesc în zonele frecventate de camioane, în special noaptea.

În rest, cei 460 de cai hrăniţi cu gaz se comportă absolut la fel cu cei care primesc motorină „la micul dejun”. Au tras la fel de bine atât pe autostradă, cât şi pe drumul de munte dintre Sinaia şi Târgovişte, cuplul maxim de 2.000 Nm fiind disponibil la o turaţie de 1.100 de rotaţii pe minut. Cutia de viteze, aceeaşi Traxon cu 12 trepte + patru.

Care sunt avantajele? În primul rând, un kilogram de CNG costă aproximativ 4,5 lei. În al doilea rând, emisiile poluante sunt mult mai reduse! Cât de reduse? Cu 99% mai puţine particule în suspensie (direct răspunzătoare pentru nenumărate tipuri de cancer), cu 60% mai puţin dioxid de azot şi cu 80% mai puţin CH4. În al treilea rând, NU are nevoie de  EGR, sistem SCR/AdBlue sau sistem de post-injecţie. Ce înseamnă asta? Costuri mai mici de întreţinere şi exploatare!

Bun, probabil că vă întrebaţi de ce nu vedem pe drumuri mai multe camioane alimentate cu CNG, nu? Pentru că, în acest moment, ne aflăm într-o buclă! Cei care ar avea bani să construiască staţii de alimentare CNG sau LNG aşteaptă ca numărul camioanelor alimentate cu aceste tipuri de carburanţi să fie mai mare, astfel încât să merite investiţia. De cealaltă parte, cei care ar putea achiziţiona vehicule alimentate cu astfel de carburanţi se tem să investească, pentru că sunt prea puţine staţii disponibile. E de văzut cine îşi va lua inima în dinţi şi va risca mai mult… Cert este că am avea de câştigat cu toţii, am respira un aer mai curat!