GLS, una dintre cele mai importante companii de curierat rapid din Italia, își actualizează flota cu 120 de autovehicule IVECO S-WAY LNG și Bio-LNG, ca parte a angajamentului pentru sustenabilitatea mediului. Inițiativa face parte din programul certificat “Climate Protect" și are ca obiectiv reducerea emisiilor cu până la 100%, până în 2025. Acest lucru va fi posibil prin folosirea vehiculelor eco-friendly, cu tracțiune electrică și hibridă, atât pentru transporturi pe distanțe scurte, cât și pentru misiuni pe distanțe mai lungi.

“Acest proiect ambițios cu IVECO este parte din strategia noastră de a asigura flota cu un procent de 40-50% de vehiculele cu un impact cât mai mic asupra mediului, până în 2025. Noi credem că tehnologia Bio-LNG poate avea un impact major, în industria noastră, prin reducerea emisiilor cu până la 95%, motiv pentru care ne îndreptăm rapid și cu determinare către această direcție, cu suportul IVECO", a declarat Klaus Schaedle, director regional la GLS. Noile vehicule IVECO S-WAY vor înlocui o flotă de vehicule diesel, compusă în proporție de 70% din vehicule Euro VI și 30% din vehicule Euro V. Obiectivul noii flote este acela de a avea un impact pozitiv semnificativ asupra mediului prin folosirea metalului fosil, care va reduce aproape 7.300 tone de CO2.

“Angajamentul GLS este o dovadă a faptului că sectorul transporturilor este momentan într-o dezvoltare sustenabilă. Suntem onorați să fim alături de GLS în misiunea lor. Biometanul are avantaje ecologice și economice, generând produse secundare valoroase, precum bio-CO2 care poate fi refelosit în industria alimentară și biofertilizant, care poate fi folosit în sectorul agricol. Vehiculele IVECO alimentate cu biometan sunt soluția prezentului pentru viitorul planetei noastre", a declarat Fabrizio Buffa, IVECO Italy Market Alternative Propulsions Manager.

Dintr-o analiză internă reiese faptul că înlocuirea a 745 de vehicule diesel cu vehicule electrice încărcate cu energie 100% regenerabilă, echivalează cu plantarea a 146.000 de copaci, care acoperă o suprafață echivalentă cu 487 terenuri de fotbal. Cu biometan, această valoare crește exponențial, atingând o reducere a CO2 cu până la 78.000 de tone, echivalentul a 1,5 milioane de copaci.