• Cefin Trucks a închis anul 2021 cu o cifră de afaceri de aproape 90 Mil Euro în creștere cu peste 30% față de 2020;
  • Ford Trucks a obținut o cotă de piață de 11.5% (conform Raport Inmatriculari DRCPIV Ian-Decembrie 2021) și recâștigă poziția de lider în segmentul de construcții, câștigă poziția de lider în segmentul de Specializate și urcă în categoria Autotractoare;
  • Cefin Trucks a anunțat cele patru direcții de evoluție a business-ului în implementare începând cu 2021: dezvoltarea serviciilor financiare, o puternică digitalizare a tuturor proceselor, extinderea rețelei proprii de service, dezvoltarea gamei de produse;
  • Prin implementarea acestui program de expansiune Cefin Trucks, prevede o cifră de afaceri de peste 140 Mil Euro până în 2024 și investiții de 6 – 8 Mil Euro pentru a finanța creșterea organică a operațiunilor existente, precum și alte achiziții.

București, 27 Ianuarie 2022 Cefin Trucks, unic importator și distribuitor al brandului Ford Trucks in Romania, a organizat Conferința anuală de Presă în data de 27 Ianuarie pentru anunțarea rezultatelor de business din 2021 și strategia pe termen scurt și lung în toate direcțiile de business. Echipa de management Cefin Trucks a prezentat în cadrul conferinței planurile și strategia pentru fiecare direcție de dezvoltare.
Anul 2021 a fost pentru Cefin Trucks un an cu o evoluție importantă, în care cifra de afaceri a depășit 88 de milioane de euro și cu o creștere eficientă în toate diviziile care au progresat foarte mult față de 2020, în medie cu 30%. Compania a vândut 752 de camioane Ford Trucks noi, față de 583 în 2020, și 550 de camioane rulate, față de 471 in 2020, și a ajuns la încasări de 13 milioane de euro din service, față de 9 milioane în anul anterior.
Ford Trucks este lider în segmentul de Vehicule de Construcţii, cu o cotă de piaţă de 26,7% și în cel al Vehiculelor Specializate cu 22,3%, și a crescut în segmentul de Autotractoare la 5,5%. Cota de piață totală a brandului în anul 2021 este de 11,5%, într-un mix de piață în care ponderea principală este cea a segmentului de Autotractoare, în care Ford Trucks este încă în faza de creștere.

„Un plan ambițios bazat pe servicii care aduc valoare adaugată clienților noștri și o digitalizare complexă a tuturor proceselor companiei va permite ca cifra de afaceri Cefin Trucks să crească de la 80 de milioane de Euro la 140 milioane de Euro până în 2024. În acelaşi timp, vom investi între 6 şi 8 milioane de Euro în finanțarea creșterii organice a operațiunilor existente, precum și pentru achiziția altor business-uri în sinergie cu compania noastră. O gamă extinsă de produse, lansarea și dezvoltarea Serviciilor Financiare, extinderea rețelei proprii de service și digitalizarea tuturor proceselor companiei vor constitui baza acestei creşteri.” a declarat Stefano Albarosa, CEO Cefin Trucks.

“Piața de automotive se mișcă, iar importanța vânzărilor de vehicule scade, în timp ce crește importanța serviciilor cu valoare adăugată pe care atât clienții, cât si partenerii, le cer. Pentru perioada următoare, Cefin mizează pe serviciile financiare și digitalizare ca fiind diferențiatorii importanți pe care să îi implementeze şi care să ne ducă la următorul nivel de dezvoltare.”,a declarat Robert Maftei, Chief Strategy Officer & Sales Finance Director.
„Suntem prezenți în România alaturi Cefin Trucks din 2017. Pe parcursul ultimilor 5 ani, acest parteneriat a consolidat poziția mărcii noastre pe piața vehiculelor comerciale din România pentru a deschide calea spre a fi un brand lider de piață. Ford Trucks are o strategie complexă de extindere internațională, după integrarea completă a rețelei Europei Centrale, de Sud și de Est în 2020, continuând finalizarea în 2021 pentru țările din Europa de Vest.
2022 va fi un alt an de creștere semnificativă pentru Ford Trucks, în care ne vom îmbunătăți volumele de vânzări și cotele de piață pe piețele europene, împreună cu o strategie complexă de finalizare a dezvoltarii în Europa de Vest. Prin performanța sa excepțională, piața românească va fi lider în ceea ce privește cota de piață.”, a declarat Koray Kuvvet, Managing Director, Eastern Europe & Balkans at Ford Trucks.

Ford Trucks – evoluţie accelerată pe piaţa românească
Luna mai 2017 a marcat o etapă importantă în evoluţia companiei, prin lansarea oficială a activității de importator Ford Trucks. În primul an de activitate, Cefin Trucks, în calitate de importator și distribuitor al Ford Trucks, a înregistrat vânzări de 157 de unităţi (1% pentru segmentul de transport, 17% pentru segmentul de construcţii și 7% pentru segmentul de vehicule specializate), cu o cotă de 2,36%.
În al doilea an, compania și-a îndeplinit și depășit obiectivul stabilit, surclasând deja, în semestrul al doilea, doi competitori cu o prezenţă tradiţională pe piaţă. Numărul unităţilor vândute s-a dublat, ajungând la 357, iar cota de piaţă la 4,1%.

Vânzările au crescut și mai mult în 2019, cu peste 555 de unități livrate și o cotă totală de piață de peste 8%, cumulând în noiembrie 2019 un total de peste 1.000 de unități Ford Trucks. Datorită lansării F-MAX, un vehicul perfect potrivit pentru transportul internațional, Cefin Trucks intenționează să-și mărească cota de piață în segmentul respectiv, unde potențialul de creștere rămâne foarte ridicat. Cefin Trucks a mizat pe păstrarea poziției de lider în alegerile clienților din segmentele de Construcții și Vehicule Municipale și, în 2020, a ajuns pe locul 4 în Topul Brandurilor de Vehicule Comerciale, cu o cotă de piață de 11.8%. Tot în 2020, Cefin Trucks și-a extins rețeaua de service, ajungând la 19 centre service în România, adăugând o dimensiune multibrand a acesteia, prin inaugurarea serviciilor de reparaţii Ford LCV în centrul din București.
În anul 2021, Ford Trucks atinge pragul de 2.000 de unități vândute în România, urmând să seteze un nou obiectiv de creștere în acest sens, cel de 3.000 de unități până la sfârșitul anului 2022. Păstrează poziția de lider în segmentul de construcții, devine lider și în cel al vehiculelor municipale și crește în cota de piață pentru segmentul reprezentat de F-Max. Acest obiectiv și multe altele sunt posibile datorită implementării unei strategii complexe și a unei viziuni pe termen lung, care are la bază nevoile clienților, din zona de achiziții, servicii after sales din România și internațional, servicii financiare și informațiile despre flotă (localizare, gestiune transport, stil de condus, consum, tahograf, etc).

Despre Cefin Trucks:
Compania activează de aproape 25 de ani în sectorul auto, ca furnizor de produse și servicii integrate pentru lumea transportatorilor profesioniști, fiind cunoscută ca unul dintre cei mai mari distribuitori de vehicule comerciale din România. În decembrie 2016, Cefin Trucks a fost numit unicul importator și distribuitor în România al Ford Trucks și din mai 2017 a început activitatea din acest nou rol.

Despre Ford Trucks:
Ford Trucks este unul dintre cei mai mari producători internaționali de camioane de mare tonaj din lume. Acesta produce o gamă largă de vehicule, inclusiv tractoare, camioane de construcții și camioane de distribuție cu o greutate de peste 16 tone. Rezultatele dovedite ale calității, durabilității și eficienței vehiculelor comerciale Ford stau la baza strategiei internaționale a produselor Ford Trucks. La Ford Trucks, se întrepătrund mai mult de jumătate de secol de proiectare și experiență de producție cu expertiza în dezvoltarea de produse specifice pieței, pentru a construi principalele componente ale vehiculelor, inclusiv motoarele noi. În prezent, își desfășoară activitatea în Europa, Orientul Mijlociu, Africa, Rusia și CSI și continuă să își dezvolte rețeaua internațională pe trei continente. Pentru mai multe informații despre Ford Trucks și produsele sale la nivel mondial, vizitați site-ul https://www.fordtrucks.com.tr/