Volvo Trucks prezintă un nou sistem de siguranță pentru detectarea celorlalți participanți la trafic care intră în zona unghiului mort de pe ambele părți ale camionului. În situații de trafic intens, este dificil chiar și pentru cel mai experimentat șofer să perceapă tot ce se afla în proximitatea autovehiculului. Pentru a preveni situațiile stresante pentru șofer, Volvo Trucks vine un nou sistem de siguranță. Utilizând un radar dual, montat pe ambele părți laterale ale camionului, sistemul detectează situațiile în care alți participanți la trafic, cum ar fi cicliștii, intră în zona de risc.

„Un accident se poate întâmpla într-o fracțiune de secundă. Cercetările noastre extensive în legătură cu accidentele se bazează pe decenii de studiu al unor situații reale, iar acest nou sistem de siguranță ajută șoferul să prevină eventualele coliziuni,” spune Anna Wrige Berling, Traffic & Product Safety Director la Volvo Trucks. Atunci când cineva se află în zona unghiului mort, sistemul Side Collision Avoidance Support-Asistență pentru evitarea coliziunilor laterale– informează șoferul prin intermediul unui martor luminos de culoare roșie montat la nivelul oglinzii retrovizoare de pe laterala respectivă. Dacă șoferul indică intenția de schimbare de bandă prin intermediul semnalizatorului, lumina roșie începe să clipească și este emis un semnal sonor de avertizare, pe partea posibilei coliziuni. Șoferul este atenționat și poate frâna, permițându-i ciclistului să treacă.

„La Volvo Trucks, viziunea noastră pe termen lung este aceea de zero accidente, iar siguranța se află în centrul a tot ceea ce facem. Acest nou sistem este încă un exemplu al eforturilor noastre de a ne îndeplini aceste țeluri,” concluzionează Anna Wrige.

Noul sistem va fi disponibil la nivel global pe modelele Volvo FH, FM și FMX cu lanțuri cinematice diesel și electrice, începând din luna septembrie a acestui an. Modelele Volvo FL și FE vor primi acest sistem de siguranță în 2023.

sursa: Volvo Trucks România