În cadrul IAA Transportation 2022 de la Hanovra, Ford Trucks a dezvăluit primul său camion 100% electric, complet nou, făcând pași uriași în direcția unui viitor sustenabil pentru vehiculele comerciale grele.
Până în 2030, 50% din camioanele Ford Trucks vândute în Europa vor fi cu emisii zero.
Mișcarea „Generation F” a Ford Trucks oferă tehnologii care răspund tuturor dorințelor, acoperind totul, de la emisii zero la vehicule autonome.
Noile caracteristici inovatoare și tehnologiile de ultimă generație dezvoltate de Ford Trucks vor asigura menținerea poziției brandului în top în domeniul producției, designului, dezvoltării de produse și al noilor tehnologii de conectivitate care vor contribui la prosperitatea afacerilor.

Ford Trucks, singura marcă globală Ford de vehicule comerciale grele, a dezvăluit primul său camion 100% electric complet nou în cadrul IAA Transportation 2022, cel mai important târg mondial de mobilitate, transport și logistică, care a avut loc în Hanovra, Germania.
Bazându-se pe mai mult de 50 de ani de experiență și dezvoltare dinamică a produselor în domeniul producției de camioane grele, Ford Trucks a prezentat în cadrul IAA Transportation 2022 strategia viitorului „Generation F”, care include un plan pentru soluții de transport cu emisii zero și noi specificații și caracteristici interesante care vor asigura menținerea poziției companiei în sfera producției, designului și dezvoltării de produse.
În calitate de câștigător al prestigiosului premiu IToY („Camionul internațional al anului”) de la Hanovra cu F-MAX în 2018, Ford Trucks a revenit la IAA Transportation pentru a-și prezenta cele mai recente realizări în drumul său spre transportul cu emisii zero. Compania, care a semnat Declarația ACEA (Asociația Constructorilor Europeni de Automobile) de tranziție către transportul de marfă cu emisii zero, și-a anunțat recent obiectivul ca până în 2040 să ajungă să vândă numai vehicule comerciale grele cu emisii zero. Prin strategia „Generation F”, care include tehnologii pentru vehicule 100 % electrice, conectate și autonome, Ford Trucks este acum cu un pas mai aproape de a-și atinge obiectivele.

Vicepreședintele Ford Trucks, Serhan Turfan, declară: „Cu ajutorul strategiei noastre «Generation F», până în 2030, 50% din camioanele vândute de Ford Trucks în Europa vor consta în vehicule cu emisii zero”.