CEI și Mec-Diesel, alături de subsidiarele lor italiene LEMA și CRD („Grupul”), anunță un parteneriat, care va avea ca rezultat stabilirea liderului european în producția și distribuția de piese de schimb originale echivalente pentru camioane și vehicule comerciale, cu accent pe motoare, cutii de viteze, diferențiale și trenuri de rulare. Noul Grup, al cărui acționar majoritar va fi White Bridge Investments II (“White Bridge”), va controla opt companii situate în patru țări, cu o cifră de afaceri de aproximativ 220 de milioane de euro și peste 500 de angajați. Grupul va avea dimensiunea și capacitățile necesare pentru a concura la nivel global, valorificând calitatea, abilitățile tehnice și excelența în servicii care au distins întotdeauna companiile Grupului.

Elisabetta Boni va fi președintele grupului nou format, iar Alberto Pellegrino va ocupa rolul de CEO al grupului. Giordano Zauli va rămâne CEO al LEMA. Actualii acționari ai CEI și MecDiesel au reinvestit alături de White Bridge în tranzacție, confirmând sprijinul față de noul proiect de extindere.

Elisabetta Boni a anunțat: „Cu mare satisfacție și mândrie, am plăcerea să vă anunț noua achiziție, care continuă drumul de consolidare început în 2021 odată cu achiziția LEMA. Tranzacția Mec-Diesel ne va permite să creăm un jucător internațional de top în sectorul aftermarket pentru camioane și vehicule comerciale. Grupul va avea caracteristici unice, cum ar fi capabilități de producție integrate și o rețea de distribuție extinsă în Italia și la nivel internațional.”

Alberto Pellegrino este entuziasmat de noua structură a Grupului și a declarat: „Am semnat în sfârșit acest acord, la care lucrăm de ceva timp. Tranzacția ne va permite să ne consolidăm poziția pe piață și să structuram compania pentru a face față noilor provocari. Obiectivele Grupului sunt de a continua să crească pentru a satisface nevoile clienților noștri, de a avea o logistică din ce în ce mai rapidă centrată pe client, de a extinde gama de produse și de a se specializa în distribuția de piese de înaltă tehnică pentru cutie de viteze și motor.” În România, MEC-DIESEL SEE a fost înființată în 2016, experiența echipei fiind de peste 25 ani în domeniul automotive. MDSEE este astăzi unul dintre cei mai importanți jucători de piese, motoare și lubrifianți pentru camioane, semiremorci, autobuze, vehicule ușoare, vehicule de construcții sau agricultură pe piață locală.

Cu o acoperire teritorială națională în continuă dezvoltare, MEC-DIESEL SEE are acum 15 birouri comerciale și 16 depozite cu stocuri, în cele mai importante orașe ale țării. Rețeaua de distribuție MEC-DIESEL SEE este prezentă în: București, Voluntari, Ploiești, Pitești, Constanța, Craiova, Galați, Iași, Oradea, Cluj, Arad, Sibiu, Brașov, Târgu-Mureș și Timisoara. (www.mecdiesel.ro)

Monica Dan, Director General MDSEE: “Suntem bucuroși să punem la dispoziția clienților noștri experiența de succes a noilor parteneri, o gamă extinsă de produse și servicii care încorporează tehnologie și solutii tehnice avansate în domeniul în care activăm – Piese pentru vehicule Comerciale. Totodată vom continua ca și până acum să ne specializăm pe motoare și transmisii. Credem în această abordare a specializării, clienții sunt din ce în ce mai bine pregătiți și mai selectivi în alegerea furnizorilor, iar noi dorim să fim partenerul la care să se întoarcă mereu pentru că la noi vor găsi mereu soluția pentru problemele lor!”