Sub sloganul “FII SCHIMBAREA/BE THE CHANGE”, IVECO a prezentat la Barcelona, Spania, în faţa partenerilor, clienţilor şi presei internaţaţionale, noua sa gamă de vehicule comerciale. Întreaga gamă! Iar infocamioane.ro a fost martor la toate acestea.

Tema evenimentului, “FII SCHIMBAREA/BE THE CHANGE, a fost o invitație de a fi alături de IVECO pe drumul schimbării pentru a câștiga în fața provocărilor viitorului. În ultimii patru ani, brandul și-a dedicat energia și resursele pentru a anticipa evoluția rapidă a pieței. A investit masiv în reînnoirea produselor sale, UN MILIARD DE EURO, ţinând cont de nevoile și așteptările clienților, accelerând inovația prin parteneriate cu cei mai buni jucători din industrie. IVECO a dezvoltat o gamă de produse cu multiple tipuri de propulsie pentru a oferi clienților soluții durabile și profitabile, potrivite pentru orice nevoie de afaceri. A accelerat dezvoltarea ofertei sale de vehicule electrice și a înființat un centru de producție în Ulm, Germania, unde produce integral primul camion IVECO heavy-duty electric. S-a conectat mai mult la afacerile clienților prin construirea unui ecosistem de 360 de grade în jurul vehiculelor și cerințelor acestora, făcând un pas înainte în strategia sa de servitizare. Într-o industrie extrem de dinamică, IVECO a evoluat rapid pentru a deveni partenerul de încredere al clienților săi, sprijinindu-i în abordarea schimbării și depășirea cu succes a provocărilor acesteia.

Luca Sra, Președinte Truck Business Unit, Iveco Group, a declarat:

“Lupta pentru schimbare este un job full-time căruia, în ultimii patru ani, i-am dedicat toate resursele. În 2019, am început o nouă călătorie, conducând o evoluție profundă în IVECO, mereu cu ochii ațintiți asupra clienților, adaptându-ne nevoilor lor pe toată durata de viață a vehiculului, dar și dincolo de aceasta.

Am muncit din greu și într-un ritm acerb, recunoscători pentru încrederea pe care clienții noștri au avut-o în noi, iar astăzi deschidem un nou capitol în istoria noastră. Odată cu lansarea gamei complete a anului 2024, ne arătăm puterea de a merge mai departe fără teamă și de a sta alături de clienții noștri, susținîndu-i cu un ecosistem de mobilitate 360 de grade, tehnologia care se potrivește cel mai bine nevoilor lor, pe toate segmentele, și cu cea mai extinsă ofertă de servicii.”

Schimbări de la A la Z

Aşadar, ce e nou de la IVECO? Un răspuns foarte scurt ar fi: TOT! De la logo, până la prezentarea unui camion pe hidrogen. Dar între cele două extreme sunt foarte multe noutăţi. Voi încerca să le prezint cât mai pe scurt.

Noul logo

Prima schimbare, vizibilă pe toate vehiculele IVECO, este noul logo. Poate părea o mişcare mai puţin importantă, dar, de fapt, cuprinde toate noutăţile venite de la acest producător, în pas cu viitorul energetic, dar fără a uita de trecut, mai exact 48 de ani de istorie. Noul logo negru, drept, impunător, exprimă dinamismul și inovația. El menține, în același timp, o legătură cu istoria brandului, redată prin fulgerul de lumină albastră – punct de joncţiune dintre istoria IVECO și noul său viitor energetic. Noua identitate de brand, care ilustrează felul în care IVECO se pune în slujba unei societați moderne în continuă schimbare, menținând în același timp o legătură puternică cu rădăcinile sale puternice, va acompania evoluția produselor și serviciilor IVECO în anii următori.

Motorizări noi, vehicule noi

S-WAY şi X-WAY

De departe, cea mai remarcabilă schimbare se produce la „navele amiral” IVECO, camioanele din gama WAY. Avem un propulsor nou, XCursor 13, dezvoltat de FPT Industrial, parte a grupului IVECO și lider global specializat în tehnologii avansate de propulsie. Această nouă unitate diesel include tehnologii de ultimă generație, cum ar fi un nou turbocompresor pentru schimbarea într-o treaptă de viteză inferioară, o presiune de injecţie mai mare (2.500 bari), cilindri mai uşori, arbore cotit şi arbore cu came noi, sisteme auxiliare smart și posiblitatea de reducere a pierderilor cauzate de fricţiune. Configurația cea mai puternică poate dezvolta o putere maximă de până la 580 CP și un cuplu maxim de 2.800 Nm, perfectă pentru misiunile grele care necesită performanțe maxime, în timp ce varianta de 500 CP cu un cuplu de 2.600 Nm este ideală pentru eficiență maximă în transporturile pe distanțe lungi, oferind o scădere a consumului de combustibil de până la 10%, în timp ce caracteristici noi, avansate și servicii profesionale pot scădea consumul de combustibil cu încă 4%.

Greutatea motorului a fost redusă cu 10%, fiind chiar mai ușor decât motorul Cursor 11 – în condiţiile în care durata de viaţă a crescut până la 1,6 milioane de kilometri, cu 33% mai mult decât predecesorul său. Noua frână de motor de înaltă performanță este cea mai bună de pe piață, fiind acum cu 30% mai eficientă și capabilă să înlocuiască retarderul în cele mai multe situații, cu avantaje în ceea ce priveşte costurile, greutatea și consumul de combustibil. Noul motor este cuplat cu axa Meritor 17xHE, cu reducție mai rapidă pentru o livrare mai lină a tracțiunii, alături de transmisia cu 12 trepte TRAXON Gen2 de la ZF. Această nouă cutie de viteze include mai multe actualizări, cum ar fi: Shift Assistant care sincronizează schimbările treptelor de viteză cu frânarea motorului, în timp ce Reversing Assistant angajează marșarierul în timpul opririi.

Noile IVECO S-Way și X-Way oferă, de asemenea, eficiență crescută şi performanţă în versiunea lor cu Gaz Natural, producând 500 CP și 2.200 Nm de cuplu, în timp ce consumul de combustibil este redus cu până la 11%. Această performanță puternică vine cu avantaje ecologice ale gazului natural, care pot contribui la reducerea semnificativă a emisiilor de CO2 ale vehiculului, cu o reducere de până la 95% atunci când funcționează cu biometan și o reducere semnificativă a zgomotului față de un vehicul diesel echivalent.

Acestea sunt schimbări care nu se văd cu ochiul liber, dar care contează în exploatarea de zi cu zi a camionului şi în dezvoltarea afacerii proprietarilor de flote prin creşterea eficienţei şi reducerea costurilor.

Există însă şi noutăţi „palpabile”, pe care le observi de îndată ce deschizi uşa unui nou camion din gama WAY: interiorul! Atenția pe care IVECO o acordă șoferului și experienței sale la bord se traduce în îmbunătățiri semnificative ale cabinei IVECO S-Way și X-Way, menite să maximizeze confortul și să îmbunătățească și mai mult experiența șoferului la bord și vizibilitatea. Confortul superior la bord derivă din noul design interior, un panou de bord personalizabil cu o selecție de materiale și culori, precum și un instrumentar de bord digital complet cu afişaj TFT, infotainment și camere care înlocuiesc oglinzile retrovizoare. Cabina AS IVECO S-Way și X-Way este apreciată pentru poziția excelentă a scaunelor, iar inginerii au rafinat şi mai mult confortul prin oferirea unei poziții de conducere “ca într-un autoturism”, printr-o ergonomie revizuită și un unghi de ajustare a volanului mult mai larg. Noul interior prezintă suprafețe contrastante și spații de depozitare suplimentare, în timp ce comutatoarele amplasate logic ridică fără efort ergonomia generală a șoferului la un nou nivel. Frâna de parcare electrică cu activare automată creşte și mai mult spațiul interior. Masa rabatabilă de pe partea pasagerului este ideală pentru sarcinile care necesită o suprafață de lucru plană, cu un port USB util alături. Obiectele și documentele pot fi mai ușor organizate și depozitate în compartimentele suplimentare, în interior și sub cabina vehiculului. Două conexiuni USB sunt disponibile pe panoul de bord și o nouă opțiune de Mirrorcams oferă o vizibilitate și mai bună pentru șofer. În plus, aceste camere aerodinamice montate deasupra ușilor oferă o economie de combustibil de până la 1,5% în comparație cu o oglindă standard datorită rezistenței reduse la aer.

Tehnologia inovatoare joacă un rol important în cabina noii game IVECO WAY. Un afișaj digital de 12 sau 10 inch oferă șoferului informații despre vehicul, cu posibilitatea de a configura ecranul în funcție de preferințe. Cu o interfață avansată ADAS (Sistem Avansat de Asistență a Șoferului) și o integrare completă a infotainment-ului, informațiile sunt prezentate în mod clar, reducând sarcina cognitivă a șoferului. Toate ecranele de infotainment de 10 sau 7 inch sunt complet reconfigurabile și pun la îndemâna șoferului controlul asupra funcțiilor-cheie, de la controlul climei până la experiența Alexa complet integrată. Apple CarPlay și Android Auto permit accesul la toate aplicațiile de pe smartphone-ul șoferului, în timp ce noul sistem permite, de asemenea, conectarea simultană a două telefoane prin Bluetooth.

Gama IVECO WAY primește acum Sisteme Avansate de Asistență de Nivel 2, un mare pas înainte atât în ceea ce privește siguranța, cât și confortul la volan. Noul serviciu Sănătatea Șoferului / Driver’s Health, monitorizează semnele vitale ale acestuia și le combină cu date generate de sistemele avansate de asistență pentru a preveni evenimente de sănătate bruște. Raportul Profesional de Siguranță / Professional Safety Report a fost îmbunătățit, folosind noile sisteme de asistență, pentru a furniza rapoarte automate mai avansate, care conferă și mai multă siguranță la drum. Companionul vocal al șoferului, IVECO Driver Pal, este acum complet integrat în sistemul de infotainment, pentru a oferi o experiență fără întreruperi și pentru a permite șoferului să folosească vocea pentru gestionarea funcțiilor. Aplicația Easy Way a fost actualizată cu funcții care economisesc timp și cresc productivitatea, cum ar fi lista de verificare digitală, comenzi la distanță și manualul interactiv de utilizare.

Conectivitatea IVECO S-Way a deschis și noi funcționalități pentru managerul de flotă. Portalul pentru Clienți IVECO ON a evoluat pentru a deveni centrul lor de conectivitate, unde pot monitoriza și gestiona vehiculele și pot simplifica administrarea afacerii. Noile Comenzi la Distanță accesate prin portalul IVECO ON le permit să controleze numeroase setări ale vehiculului, asigurându-se că IVECO S-Way este condus mereu eficient și în siguranță.

Serviciul Avansat de Diagnosticare Predictivă / Advanced Predictive Diagnostics folosește algoritmi noi pentru a monitoriza starea de sănătate a vehiculului și durata de viața reziduală a componentelor sale complexe, cum ar fi sistemul post-tratare.

Vehiculele electrice de la IVECO

O altă surpriză majoră prezentată în Barcelona a fost camionul complet electric, primul camion heavy-duty fabricat integral de IVECO: S e-WAY. Capabil să satisfacă o selecție extinsă de misiuni, cum ar fi de la un hub la altul sau de la un hub la un oraș, IVECO S-eWay, un vehicul complet electric, are o autonomie de până la 500 km. Acest vehicul este alimentat de un sistem inovator de baterii format din nouă baterii de 82 kWh, totalizând 738 kWh. Nu numai că eAxle garantează cele mai bune performanțe dinamice din clasa sa, dar designul său compact permite ca toate modulele bateriei să se afle în interiorul șasiului – eliminând necesitatea unui “rucsac” pentru baterii pe cabină. Acest ambalaj le permite operatorilor IVECO S-eWay să profite la maximum de lungimea remorcii și să reducă la minimum raza de întoarcere. Șase moduri de rulare cu frânare regenerativă vor contribui la maximizarea eficienței, oferind în același timp șoferului un control mai mare asupra comportamentului trenului de rulare. Cabina spațioasă oferă niveluri impresionante de depozitare, cu accent pe ergonomie și tehnologie. Un display digital impresionant de 12.8 inch a fost conceput pentru a reda informațiile cele mai relevante, cu scopul de a reduce încărcarea cognitivă. Un ecran de infotainment de 17 inch, de clasă superioară, furnizează o interfață de utilizator bogată și ușor de navigat datorită pictogramelor mai mari. Un sistem de navigație specific pentru camioane grele evidențiază restricțiile de rută în funcție de greutatea remorcii, dimensiunea încărcăturii și clasificarea materialelor periculoase.

IVECO se asociază cu Metallica, susținând vestita trupă în toată faza europeană a turneului mondial M72, cu camioane și microbuze electrice și pe gaz natural.

Brandul va susține trupa în timpul etapei europene a turneului M72 World Tour, în perioada mai-iulie 2024. Camioanele și microbuzele electrice și pe gaz natural IVECO se vor alătura, astfel, caravanei Metallica, asigurând transportul membrilor trupei și al echipamentului acestora către Munchen, Helsinki, Copenhaga, Varșovia și Madrid, orașele care vor găzdui turneul european. Anunțul s-a încheiat cu videoclipul oficial de lansare a noii game complete IVECO, animat de coloana sonoră “electrizantă” a hitului “It’s Electric” al trupei Metallica.

Luca Sra, Președinte, Truck Business Unit, Iveco Group, a declarat: “Lansarea gamei complete IVECO 2024 este o etapă unică în istoria noastră, care deschide un capitol interesant, alimentat de noua noastră energie. Nu putea exista un moment mai bun pentru a anunța un parteneriat cu adevărat electrizant. Suntem foarte fericiți să rulăm “pe autostradă” cu această trupă și acest echipaj uimitor, la bordul vehiculelor noastre cu propulsie alternativă, animați de vocația noastră comună de a sprijini cauzele sustenabile și de a împinge limitele spre o lume mai bună.”

IVECO va pune la dispoziție camioanele heavy-duty S-eWay și S-Way Metallica Special Edition electrice și pe gaz natural, personalizate cu un imprimeu special conceput în culorile bine-cunoscutului album 72 Seasons al trupei. Caroseria neagră mată poartă emblematicul logo Metallica. Microbuzele eDaily și Daily Natural Gas, cu același design Special Edition Metallica, vor asigura transportul întregii echipe pe parcursul turneului. Vehiculele “verzi” vor contribui la obiectivul Metallica de a-și reduce amprenta de carbon, oferind o experiență de spectacol sustenabilă, concert după concert.

Și șoferii vor putea fi parte din această inițiativă, aceștia fiind invitați, indiferent de brandul vehiculului lor, să trimită videoclipuri în care se perfecționează în interpretarea muzicii Metallica. Cei mai buni vor fi recompensați cu bilete la concert. IVECO și Metallica împărtășesc același interes față de protecția mediului și responsabilitatea socială. IVECO este cunoscut pentru angajamentul său în transportul ecologic, prin investiții de lungă durată în soluții de propulsie alternative. Ca parte a Grupului Iveco, brandul și-a asumat să atingă neutralitatea carbonului până în 2040 și va continua să susțină comunitățile afectate de dezastre naturale și război, să desfășoare programe de formare pentru tinerii vulnerabili și să doneze pentru a hrăni persoanele nevoiașe. Aceste programe se aliniază perfect cu inițiativele fundației Metallica, “All Within My Hands”, care sprijină băncile locale de alimente în timpul turneelor, derulează inițiative de educație a forței de muncă în colaborare cu colegii comunitare și contribuie la eforturile de ajutor în caz de dezastre.

Doi parteneri mână în mână, pentru un viitor mai bun.

„Mai mult decât electric”, eDaily se mândrește acum cu un ePTO de 50 kW și o a patra opțiune de baterie pentru un plus de versatilitate. eDaily este renumit pentru tehnologia sa inovatoare de baterii modulare, care îi conferă o autonomie de până la 400 km în condiții reale de utilizare în mediul urban, iar o a patra baterie poate fi acum configurată pe modelele cu șasiu-cabină de 7,2 tone GVW 5100 mm 72C. Extinderea capacității bateriei la 148 kWh permite o autonomie de până la 240 km. Modelele IVECO eDaily cu trei și patru baterii beneficiază, de asemenea, de o încărcare rapidă mai rapidă de 115 kW, care asigură o autonomie de 100 km în doar 20 de minute. În plus, vehiculele cu șasiu-cabină beneficiază de flexibilitatea unui port de încărcare opțional, montat lateral pentru a optimiza confortul șoferilor.

Capacitățile ePTO de neegalat de 15 kW ale modelului eDaily au fost, de asemenea, extinse, oferind acum o putere excepțională de 50 kW în formele ePTO de înaltă tensiune și mecanice. Această creștere semnificativă a puterii poate oferi acum o soluție cu emisii zero pentru echipamentele utilizate în misiuni specializate solicitante, cum ar fi curățarea rigolelor, stingerea incendiilor, curățarea zăpezii, colectarea gunoiului și altele.

Capabil să fie condus cu un permis de conducere “B” – pe baza implementării la nivel național a reglementărilor europene – IVECO eDaily 42S, cu un PTC de 4,25 tone, poate fi acum echipat opțional cu suspensia pneumatică AIR-PRO. Această suspensie unică cu amortizare continuă asigură o rulare lină, reducând în același timp balansul caroseriei. O caracteristică utilă a AIR-PRO este funcția de memorie care poate regla înălțimea șasiului vehiculului pentru descărcare și o poate salva prin intermediul funcției de memorie pentru livrări repetate.

Combinând display-ul digital dinamic al Daily-ului și un ecran multimedia impresionant, noul eDaily oferă acum soluții de Smart Routing fie prin noul sistem de infotainment, fie prin aplicația eDaily Routing. Acest lucru permite șoferului să verifice gama estimată cu sistemul care oferă sfaturi cu privire la momentul în care este necesară o încărcare intermediară, luând în considerare ruta și estimările de distanță prin inteligență artificială.

De asemenea, funcționalitatea a fost îmbogățită pentru șoferi și managerii de flotă cu controale eRemote care gestionează de la distanță setările vehiculului prin intermediul aplicației Easy Daily sau prin portalul IVECO ON. Managerul de flotă poate verifica de la distanță starea funcțiilor vehiculului, cum ar fi setările Hi-Matic și Eco Mode, având posibilitatea de a le bloca pentru a asigura eficiența maximă a combustibilului în timpul operațiunilor. Această funcție permite acum controlul la distanță al setărilor ADAS, asigurând siguranța activă și pasivă a vehiculului.

Noul Daily este disponibil și în versiuni electrice și bio-CNG, împreună cu servicii dedicate pentru a ajuta clienții în tranziția lor spre sustenabilitate, oferind o soluție completă de mobilitate.

Caracteristicile la bord oferă o experiență superioară pentru șoferi

Daily a lansat o serie de caracteristici proiectate pentru a face viața șoferului la bord mai confortabilă. Partea superioară a bordului cu spații mari de depozitare face mai ușoară organizarea obiectelor personale și păstrarea la îndemână a tot ceea este nevoie. Cu spații dedicate pentru dispozitivele mobile, noi module USB de tip A+C și un nou încărcător wireless.

O caracteristică remarcabilă este și noul afişaj de bord complet digital, configurabil, de 10,25 de inch, standard pe toată gama. Informațiile importante despre vehicul sunt afișate vizibil pe ecranul lat, cu fonturi de dimensiuni mari. Trei configurații de ecran sunt disponibile, astfel încât șoferul să poată alege configurarea preferată, folosind ușor butonul de comandă.

Noul sistem de infotainment cu un ecran color de 10 inch este integrat în partea centrală a panoului de bord și oferă funcționalități noi care vor îmbunătăți experiența șoferului la bord. Mobile Device Mirroring le permite șoferilor să își acceseze aplicațiile pe display, iar funcțiile din cabină, cum ar fi luminile, geamurile și clima, pot fi controlate cu comenzi vocale prin intermediul IVECO Driver Pal, acum integrat în sistem și ușor de configurat. De asemenea, vor putea utiliza serviciile avansate de navigație Tom Tom Live pe noul sistem de infotainment, pentru a putea planifica mereu cele mai bune rute, tinând cont de condițiile de trafic în timp real.

Camera de marșarier cu linii dinamice, disponibilă opțional pentru variantele șasiu și furgon, un plus față de senzorii standard de parcare, oferă o imagine clară a zonei din spatele vehiculului, făcând manevrele de mers înapoi mai sigure și mai ușoare. Camera este disponibilă și cu noul radio touchscreen de 7 inch, care completează oferta cu un set de caracteristici-cheie, inclusiv comenzi pe volan, mobile mirroring și IVECO Driver Pal.

Conectivitatea standard a lui Daily permite o serie de funcționalități și servicii noi, proiectate pentru a crește productivitatea clienților. Șoferii și managerii de flotă pot acum să opereze mai eficient cu setările de control la distanță ale vehiculului, cu aplicația Easy Daily sau prin intermediul portalului IVECO ON. Managerul de flotă poate verifica de la distanță starea funcțiilor vehiculului, cum ar fi setările Hi-Matic și Modul Eco și le poate bloca pentru maximizarea eficienței consumului de carburant. Această funcție le permite, de asemenea, să controleze oricând, de la distanță, setările ADAS ale unui vehicul, pentru a se asigura că toate vehiculele din flota lor sunt configurate pentru siguranța șoferilor și, în general, pentru siguranța rutieră.

Pentru șoferii care împart camionete în cadrul flotei, funcția de Setări ale Profilului / Profile Setting le permite să salveze setările preferate de configurare, de afişaj și de infotainment prin intermediul aplicației Easy Daily App. De asemenea, aceștia vor putea să își transfere automat setările către un alt vehicul asociat.

Livrările de tip door-to-door pot fi făcute mai rapid cu ajutorul funcției Keyless Entry & Go: Daily este singurul vehicul comercial ușor de pe piață cu funcția de blocare și deblocare a ușilor complet hands-free.

Productivitatea clienților va fi, de asemenea, îmbunătățită de serviciile IVECO concepute pentru a maximiza timpul de funcționare al vehiculului. Acestea includ actualizări Over-the-Air, care elimină necesitatea de a vizita un punct de service pentru actualizări de software, economisind timp. Gestionarea proactivă a defecțiunilor pe baza rapoartelor zilnice privind starea de funcționare a vehiculului permite clientului să programeze mai eficient vizitele la service.

Caracteristicile noi ADAS și funcțiile de Conducere Autonomă de nivel 2 oferă o experiență de condus fără stres și măresc siguranța în și în jurul vehiculului, depășind cerințele reglementare pentru protejarea pietonilor şi bicicliştilor. Oboseala pe durata zilelor lungi la volan va fi redusă cu ajutorul noului Traffic Jam Assist care urmează automat fluxul de trafic. Advanced Lane Centering direcționează vehiculul și îl menține în centrul benzii, iar Adaptive Cruise Control cu Stop & Go ține pasul cu vehiculul din față, oprindu-se atunci când acesta o face. Datorită asistenței inteligente pentru viteza și recunoașterea semnelor de circulație, șoferul poate accepta și seta limita de viteză, conducând în siguranță și fără stres. Blind Spot Warning va alerta dacă un vehicul se apropie în timpul schimbării benzilor. Manevrele în misiunile urbane devin mai sigure și fără stres cu Blind Spot Warning Information System care avertizează dacă un biciclist se apropie de marginea drumului, și cu Rear Cross Traffic Braking, care ajută șoferul să conducă înapoi, oferind informații despre vehiculele și obstacolele din jurul vehiculului, frânând automat, dacă este necesar. În momentul pregătirii pentru a părăsi vehiculul, Door Opening Warning va alerta dacă un vehicul sau un biciclist se apropie, crescând astfel siguranța în mediul urban.

Daily prezintă, de asemenea, noi caracteristici de siguranță pasivă care îndeplinesc cerințele GSR B și este singurul vehicul comercial ușor cu structură pe șasiu care respectă noile standarde GSR în categoria de 3,5 tone. Întreaga gamă, cunoscută pentru robustețea structurii sale unice pe șasiu, a fost consolidată și mai mult cu redesenarea părții frontale a șasiului.

Noul Eurocargo este şi el cel mai avansat de până acum. Bordul digital reproiectat, noile sisteme de asistență pentru șoferi (ADAS), serviciile digitale și oferta extinsă de motorizări fac din Eurocargo o alegere excelentă. IVECO este un lider în industria combustibililor alternativi, iar vehiculele alimentate cu Gaz Natural Comprimat (CNG) oferă o soluție excelentă pentru reducerea semnificativă a emisiilor, păstrând în același timp capacitatea de a-și îndeplini misiunea, și un cost total de proprietate (TCO) redus. Atunci când sunt alimentate cu biometan, vehiculele CNG pot reduce emisiile de CO2 cu până la 95% în comparație cu un vehicul diesel echivalent. Noul Eurocargo primește o nouă generație de motoare Tector 7 pe CNG, disponibile în toată gama, devenind astfel singurul vehicul cu greutate între 12 și 19 tone, alimentat cu gaz natural din întreaga gamă.

Noul motor CNG de 6,7 litri este disponibil în trei variante: 220 CP, 250 CP și 280 CP. Pe lângă capacitatea și puterea mai mare a motorului, acest camion oferă și cea mai bună economie de combustibil din clasa sa, precum și o reducere a emisiilor de CO2 de până la -10% față de Tector 7 Diesel. O nouă transmisie standard este disponibilă atât pentru modelele diesel, cât și pentru cele pe CNG, pentru o eficiență sporită. Transmisia automată cu 8 trepte ZF8-HP devine alegerea implicită, oferind o reducere a consumului de combustibil de până la 5%, iar transmisia automată Allison 3000 este disponibilă opțional. Noul Eurocargo respectă toate noile regulamente globale privind siguranța (Global Safety Regulations – GSR). Printre acestea se numără: Alcohol Interlock Preparation, Intelligent Speed Assist, Moving Off Info System, Blind Spot Info System, Reversing Detection, Emergency Stop Signal, Lane Departure Warning System.

Cu ocazia aceluiaşi eveniment, am putut intra în contact cu viitorul transportului electric pe distanţe lungi, camionul pe hidrogen IVECO S-Eway H2! Aici, deocamdată, datele prezentate sunt mai puţine în comparaţie cu celelalte modele, dar am reuşit să aflăm că, alimentat de 70 de kilograme de hidrogen, autotractorul 6×2 este capabil să ofere o autonomie de 800 de kilometri. Dezvoltă 536 de cai putere, are o cabină aerodinamică, şi un panou de bord complet digital, extrem de intuitiv şi futurist.

Cea mai extinsă ofertă de servicii pentru a oferi soluții complete de mobilitate

Evident, noua gamă IVECO este însoţită şi de un pachet mai mult decât cuprinzător de servicii care permit o evoluție rapidă – IVECO Services – conceput pentru a sprijini clienții în gestionarea ușoară și eficientă a vehiculelor sau a parcului auto, pentru a reduce costul total al proprietății și pentru a asigura profitabilitatea afacerii lor. Oferta include și servicii dezvoltate pentru a face mai ușoară viața șoferilor, îmbunătățindu-le confortul și siguranța.

IVECO susține tranziția clienților săi către mobilitatea Zero Emisii, cu eMobility, servicii special create pentru a facilita trecerea la vehiculele electrice, crescând productivitatea, reducând Costul Total de Proprietate (TCO) și maximizând autonomia și eficiența energetică a vehiculului.

IVECO Capital oferă clienților o soluție financiară cuprinzătoare pentru vehiculele electrice, precum și pentru întreaga gamă IVECO.