Hyundai Motor Company și Iveco Group (EXM: IVG) au anunțat semnarea unui acord de furnizare în Europa a unui vehicul comercial ușor complet electric cu sigla IVECO, care va utiliza platforma Global eLCV a Hyundai. Noul vehicul se va alătura gamei de vehicule utilitare ușoare electrice a Iveco Group, îmbunătățind portofoliul de vehicule utilitare ușoare ale Grupului, alături de binecunoscutul Daily.

La ceremonia de semnare a contractului, care a avut loc la sediul Hyundai Motor Company din Seul, Coreea de Sud, au participat Jaehoon Chang, Președinte și CEO al Hyundai Motor Company, Ken Ramírez, Vicepreședinte Executiv și Head of Global Commercial Vehicle & Hydrogen Business la Hyundai Motor Company, Gerrit Marx, CEO al Iveco Group, și Luca Sra, Președinte al Truck Business Unit, Iveco Group. Hyundai Motor și Iveco Group și-au inițiat parteneriatul în martie 2022 și, de atunci, au generat rezultate concrete legate de vehiculele comerciale alimentate cu hidrogen, inclusiv dezvoltarea în comun a modelului eDAILY FCEV și lansarea autobuzului urban E-WAY FCEV. Noul acord nu aduce doar o extindere a parteneriatului lor, pentru a acoperi o arie mai largă de game ecologice, ci subliniază și angajamentul ambelor companii de a accelera tranziția către o mobilitate și un transport neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon.

Vehiculul cu sigla IVECO va fi primul model de export care va utiliza noua platformă Global all-electric Light Commercial Vehicle (eLCV) de la Hyundai, o platformă globală EV dedicată vehiculelor utilitare cu greutate totală de 2,5 tone până la 3,5 tone. Platforma inovatoare dispune de cea mai recentă tehnologie Hyundai pentru următoarea generație de BEV-uri, cu un design cu podea joasă care permite o utilizare îmbunătățită pentru încărcarea și transportul de marfă, conceput special pentru a întâmpina nevoile viitoarelor vehicule electrice cu destinație specială de pe piață.

În cadrul acestui parteneriat, Hyundai va produce și furniza autoșasiul cu sigla IVECO pentru piața europeană, iar Iveco Group va personaliza la nivel local și va distribui vehiculele complete exclusiv prin intermediul canalelor sale de vânzări. Noul produs al Iveco Group, bazat pe platforma Global eLCV de la Hyundai, va avea lansarea la ediția din acest an a IAA Transportation 2024, care se va desfășura în perioada 16 – 22 septembrie 2024, la Hanovra, Germania.

Luca Sra, Președinte Truck Business Unit, Iveco Group, a declarat: ”Parteneriatul unic dintre Iveco Group și Hyundai Motor Company face încă un pas înainte. Introducerea acestui nou vehicul complet electric este cu atât mai de importantă pentru piața europeană acum când distribuția și livrările urbane și suburbane sunt misiuni cruciale pentru operatorii logistici. Suntem încrezători că acest acord nu numai că va consolida oferta noastră de produse, dar va aprofunda și relația noastră cu Hyundai, deschizând calea pentru proiecte de colaborare continuă, spre o societate mai sustenabilă.

“Suntem încântați să extindem și mai mult portofoliul de produse al parteneriatului nostru prin valorificarea noii noastre platforme de vehicule comerciale ușoare, complet electrice”, a declarat Ken Ramírez, Vicepreședinte Executiv și Head of Global Commercial Vehicle Hydrogen Business la Hyundai Motor Company.

“Credem că platforma noastră Global eLCV împreună cu expertiza Iveco Group pe piața europeană vor fi o forță transformatoare pe piața vehiculelor utilitare ușoare, contribuind la accelerarea unui viitor neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon în Europa”.