ATP TRUCKS AUTOMOBILE, compania producătoare de autovehicule de transport rutier și persoane din România, a lansat noi produse în portofoliu. Evenimentul a avut loc în cadrul festivalului CoBuild 2024 din județul Alba – manifestare dedicată sectorului utilajelor și tehnologiilor pentru construcții. Este vorba despre noile autotractoare Truston 4×2 550CP și Truston 6×4 550CP.

Cu o prezență în piață începând cu anul 2019, ATP TRUCKS AUTOMOBILE a demonstrat preocuparea sa față de inovație și performanță în industria vehiculelor comerciale. Lansarea autobasculantei Truston 8×4 430 CP a reprezentat o repoziționare a strategiei ATP Group, iar acum a fost extinsă gama de produse cu autotractoare de ultimă generație, special create pentru a răspunde nevoilor pieței de construcții din România.

Noile autotractoare Truston 4×2 550 CP și Truston 6×4 550 CP reprezintă o combinație echilibrată între putere, eficiență și tehnologie avansată, fiind proiectate anume pentru a răspunde cerințelor complexe ale industriei construcțiilor.

“Suntem mândri să aducem aceste noi autotractoare pe piață, subliniind angajamentul nostru continuu față de progresul și evoluția industriei auto în România. Dacă până acum am oferit varianta cap tractor doar cu motor 480 CP 4×2,  vehiculele noastre ating de acum performanțe excelente cu cei 550 CP. De remarcat și cabina foarte spațioasă și cu multiple spații de depozitare, care generează un confort sporit pentru șoferi. Elementele de confort includ ecran TV, clima de staționare și sistem multimedia de ultimă generație, asigurând o experiență plăcută utilizatorului.”, a declarat Lucian Varga, directorul național de vânzări al ATP TRUCKS AUTOMOBILE.

Cabina noului autotractor Truston, în varianta înaltă, vine cu un design puternic, ultramodern și are abordarea orientată spre confortul șoferului. Designul tabloului de bord în stilul cockpit asigură un spațiu ergonomic în care toate funcțiile sunt ușor accesibile. Volanul este multifuncțional, suspensia cabinei este pneumatică, climatizarea presupune aer condiționat automat și climă în staționare. Scaunul șoferului este pneumatic, cu reglaj lombar, cu sistem de încălzire și ventilație, tapiserie din material respirabil de înaltă calitate. Spațiul de odihnă încorporează două paturi tip Confort cu 2 spații de depozitare. Alte 5 spații de depozitare sunt disponibile în zona deasupra parbrizului.

Noile autotractoare Truston se impun prin motoare de înaltă performanță: Weichai model 13.550E62, capacitate cilindrică 12.540 cmc, cu 550 CP și 2.600 Nm cuplu, respectiv Weichai model 13.480E62, capacitate cilindrică 12.540 cmc cu 480 CP și 2.313 Nm cuplu. Transmisia manuală automatizată (AMT) cu 16 + 2 trepte și cu sincronizator, ajută la optimizarea consumului de combustibil și oferă un cuplu de putere superior. În dotarea standard, noile autotractoare vin cu asistență la parcare cu vedere 360 grade, Cruise control, Keyless GO, Asistent menținere bandă rulare, Sistem ECAS , ESC.