AIC Trucks, își consolidează poziția în România prin inaugurarea unui nou service Ford Trucks la Craiova, alaturi de partenerul local Ascet. Această extindere subliniază angajamentul Ford Trucks de a răspunde cerințelor tot mai mari ale economiei în plină expansiune a României.

AIC Trucks investește permanent în rețeaua de service Ford Trucks. Rețeaua de service Ford Trucks ajunge astfel la un număr total de 22, pentru a crește capacitatea de reparații. Ford Trucks a devenit un brand stabil pe piața românească, cu o cotă de piață de 9%, lider de-a lungul timpului în  segmentele de vehicule pentru construcții și specializate.

Obiectivul permanent al AIC Trucks este extinderea portofoliului de servicii care aduc valoare adăugată clienților săi. Firma are un plan ambițios de dezvoltare a rețelei de serviceuri autorizate la cele mai înalte standarde și o rețea multibrand de top în cooperare cu partenerii de service. AIC Trucks anunță astfel completarea rețelei de service, întâmpinându-și clienții cu un set complet și competitiv de servicii post-vânzare, prin cei 22 de parteneri de service și centre proprii, situate în: București, Brașov, Deva, Arad, Constanța, Focșani. , Craiova, Bacău, Suceava, Baia Mare, Oradea, Timișoara, Sibiu, Odorheiu Secuiesc, Cluj, Pitești, Ploiești, Galați, Turda, Târgu Mureș și Piatra Neamț. AIC Trucks are o direcție strategică de a nu avea o distanță mai mare de 150 km între service-uri.

Am ales un nou partener în Craiova, service-ul ASCET, cu o vastă experiență în industrie, întrucât considerăm această locație strategică și dorim să avem o expertiză largă pentru clienții noștri regionali.Dezvoltarea rețelei locale de servicii este strâns legată de obiectivul de creștere a portofoliului de clienți, deoarece toți partenerii noștri cumpără și un pachet de servicii, nu doar produse. Avem peste 3.500 de Camioane Ford Trucks livrate în România, un număr semnificativ de clienți, iar rețeaua de service urmează să crească odată cu acest obiectiv de vânzări. Loialitatea clienților este strâns legată de serviciile post-vânzare.” a declarat Stefano Albarosa, CEO AIC Trucks.

Ford Trucks, jucător important în industria vehiculelor comerciale grele, se impune în continuare pe piața din România printr-o nouă unitate la Craiova, în parteneriat cu distribuitorul său de încredere, AIC Trucks. Această expansiune strategică își propune să sporească prezența globală a companiei prin oferirea de servicii complete clienților internaționali, inclusiv vânzări, asistență post-vânzare și servicii de piese de schimb. Acest lucru asigură o experiență perfectă pentru clienții Ford Trucks într-o zonă geografică extinsă.

Liderul Ford Trucks, Emrah Duman, subliniază rolul esențial al României în strategia de piață, declarând: „Suntem mândri că am atins o cotă de piață semnificativă aici într-un timp scurt. Succesul nostru poate fi atribuit calității produselor noastre, compatibilității cu piețele europene, ingineriei puternice, cercetarii și dezvoltarii și tehnologiei avansate. AIC Trucks a fost partenerul nostru de încredere de ani de zile. Suntem încântați să anunțăm deschiderea unei nou sediu la Craiova, marcând o altă piatră de hotar în colaborarea noastră de succes. Această extindere nu numai că reafirmă dedicarea noastră de a livra servicii excepționale, dar evidențiază și creșterea continuă a Ford Trucks în regiune. Împreună, suntem bine poziționați pentru a excela pe piața vehiculelor comerciale, oferind produse și servicii de top pentru a satisface nevoile în evoluție ale clienților noștri.”

Cota de piata Ford Trucks in Romania

România se evidențiază ca una dintre piețele cheie ale Ford Trucks în Europa, datorită economiei în creștere rapidă, investițiilor semnificative în infrastructură și cererii tot mai mari de transport rutier determinată de expansiunea industrială. De la stabilirea prezenței sale în România în 2016, Ford Trucks a oferit în mod constant o satisfacție excepțională a clienților, oferind camioane de înaltă calitate, susținute de o organizație solidă post-vânzare. România se numără printre țările în care Ford Trucks a atins cea mai mare cotă de piață, mândrindu-se cu un impresionant 9% si vânzarea a 3.600 de camioane într-o perioadă relativ scurtă. Ford Trucks și-a finalizat configurația organizatorică în toate orașele mari din România, oferind în prezent vânzări, servicii post-vânzare și furnizare de piese de schimb în 22 de locații. Compania își propune să-și extindă în continuare acoperirea, cu planuri de a crește numărul de locații la 23 până la sfârșitul anului 2023.

Ford Trucks, clasat printre liderii din industrie pe segmentul construcțiilor si vehiculelor specializate, își menține poziția ca fiind in topul alegerilor clienților. Perspectivele companiei sunt promițătoare în continuare având în vedere că autotractorul F-MAX a fost onorat cu prestigiosul premiu „2019 International Truck of the Year (ITOY)”.

Ford Trucks va ajunge pe 50 de piețe până în 2024

Ford Trucks operează în total 48 de piețe, făcând pași semnificativi către o creștere susținută și pe termen lung, prin deschiderea una după alta în țări cheie din întreaga lume. Continuând expansiunea strategică, compania își propune să aibă o prezență în 50 de țări până la sfârșitul anului 2024.