Un IVECO eDaily, vehiculul comercial ușor, complet electric, de 3,5 tone, a depășit limitele performanțelor obișnuite, demonstrându-și puterea și robustețea, după ce a reușit să remorcheze 153,58 de tone. Ca urmare a reușitei, IVECO eDaily a câștigat titlul oficial GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru „Cea mai mare greutate remorcată de o dubă electrică”.

IVECO eDaily de 3,5 tone, lider în clasa sa, este cunoscut pentru capacitatea de remorcare și pentru șasiul puternic precum și pentru ingineria robustă a vehiculului. După remorcarea unei încărcături de nu mai puțin de 153,58 tone, vehiculul electric este acum recunoscut la nivel global pentru capabilitățile sale extinse. Realizarea depășește recordurile stabilite de mașinile electrice cu tracțiune integrală, performanța fiind posibilă datorită sistemului eDaily cu tracțiune spate de 140 kW și cu un cuplu de 400 Nm.

Pe 20 iunie 2023, un vehicul IVECO eDaily a fost atașat la un camion IVECO X-Way Strator, proiectat special pentru a face față sarcinilor în mișcare la scară mare, de până la 150 de tone. Remorca IVECO X-Way Strator a fost încărcată cu un imens utilaj de terasament care cântărește peste 50 de tone, fiind adăugate încă șapte tone de balast pentru bună măsură. Un camion basculant IVECO X-Way 8×4 complet încărcat a fost apoi atașat la remorca lui Strator. Gabaritul a fost completat de o autospecială de pompieri pentru aeroporturi, ajungându-se astfel, la o încărcătură totală de 153,58 de tone.

Odată pus în mișcare, convoiul remorcat de IVECO eDaily a rulat constant pe o distanță de peste 30 de metri de pistă și a trecut linia de sosire în fața supraveghetorilor GUINNESS WORLD RECORDS™ pentru a-și revendica premiul. Modul „hi-power” al camionetei – echipat standard pentru fiecare eDaily – a fost utilizat în timpul rulării, ceea ce a oferit un boost de putere suplimentară. Vehiculul eDaily a fost condus de cel mai puternic om din Marea Britanie, Adam Bishop.

Fabio Santiago, șeful departamentului de marketing și management al produselor IVECO Truck Business Unit a declarat: „IVECO eDaily a făcut istorie cu acest record impresionant, printr-o demonstrație de rezistență, durabilitate și capabilități remarcabile. Suntem mândri de realizare, deoarece demonstrează capacitatea eDaily de a depăși limitele, în fața vehiculelor electrice tradiționale și permițând clienților să continue tranziția energetică fără compromisuri. Transportatorii care desfășoară misiuni de remorcare solicitante pot fi siguri că eDaily este mai mult decât capabil să își susțină capacitatea oficială de remorcare de până la 3,5 tone”.